Marts 2018 blev jeg SFO pædagog, hvem skulle have troet at det ville blive min passion?

Året var 2010

Jeg var lige blevet færdig med HTX, knap og nap. Jeg var ung, uden mål og uden karriereplan. Jeg var ledig og skulle finde på noget at lave, så jeg valgte at komme i aktivering i den lokale SFO (fordi det var tæt på og det er børn, hvor svært kan det være?).

Først var jeg bare ungarbejderen der gad at spille stikbold med ungerne, men pludselig startede en gnist i mig; Jeg skulle blive pædagog! Min første praktik var i en børnehave og det var her jeg befandt mig godt. Målgruppen var interessant og jeg har ambitioner for at udvikle dagtilbudpraksisen.

Been there, done that.

Efter i alt 2 år og 3 måneders erfaring, var det som om min interesse svandt ind. Jeg savnede noget udfordring. Jeg var begyndt at opgive mit pædagogfag, havde taget grundforløbet som kontoradministrator og ville trække på mine digitale, strukturelle og organiserende kompetencer. Jeg gennemførte grundforløbet med 12-taller og følte mig godt tilpas i mit valg.

Så kom jobsøgningen. 

Jeg skulle nu finde en praktikplads. Det var dog ikke det samme som på pædagoguddannelsen, hvor man bare fik en liste og valgte ud fra den. Her skulle du selv aktivt ud at søge den, og der var rift om pladserne. Midt i min jobsøgning bliver jeg kontaktet; en SFO stod og skulle ansætte en pædagog her og nu, om jeg var interesseret.

SFO pædagog? Det lyder spændende!

Jeg sagde ja tak, var til samtale og fik jobbet! Dog var det tidsbegrænset. Jeg ville kun være ansat til og med august 2018. Nå ja så må jeg jo bare, gennem handling, vise at jeg var en ubegrænset kontrakt værd.

Du er nu op til date.

Det er hvad min hverdag går ud på. At få mit arbejdsliv og privatliv til at harmonisere, at vise jeg er det hele værd og samtidig pleje min gnist, så den ikke brænder ud. Ikke at jeg regner med at miste interesse, men mest for ikke at miste mit fokus!

 

Min blog fremover

Derfor vil min blog indeholde beskrivelsen af min rejse som SFO pædagog. Jeg håber du finder den interessant og jeg håber at vi ses igen!

(23)